Vent venligst

Græsk feta DOP

Historien bag

Fremstilling af ost har en lang historie i Grækenland. De fleste digte og skrifter fra oldtidens Grækenland indeholder referencer til ost, som dengang blev betragtet som basisprodukt i grækernes måltid. I oldtiden havde man mange ofringer til guderne i Olympen, og man ofrede således også ost til dem. Homer (1184 år før Kristi fødsel) refererede allerede dengang til ost, som blev fremstillet af Cyclops Polyphemus.

Udseende og smag

Feta er den traditionelle hvide og bløde græske ost. Osten er fremstillet af fåre- og gedemælk (min. 70% fåremælk) og produceres efter traditionelle græske produktionsmetoder. Smagen er let saltet, koncentreret og fyldig. Feta har en meget fugtig konsistens og er let genkendelig med sin meget lyse, hvide farve.

Tips til anvendelse

Græsk feta kan spises som snack, anvendes i salater eller som ingrediens i madlavningen f.eks. i madtærter.

 Græsk feta DOP

Fakta om osten:

  • Varenummer: 6792
  • Type: Øvrige
  • Mælk: Blandet mælk
  • Land: Grækenland
  • Område: Nordgrækenland
  • Fedt i tørstof: 45+

Ingredienser:

Pasteuriseret fåre- og gedeMÆLK (min. 70% fåreMÆLK), salt, osteløbe,
mælkesyrekultur

Næringsindhold pr. 100 g:

  • Energi: 1199 kJ / 289 kcal
    Fedt: 24,5g
    heraf mættede fedtsyre: 15g
    Kulhydrater: 0,7g
    heraf sukkerarter: 0,7g
    Protein: 16,5g
    Salt: 3,25g
Styrke 2