Vent venligst

Mahón DOP

Historien bag

Mahón er en traditionel ost fra Menorca (en af de baleariske øer øst for Spanien). Keramikfund dateret tilbage til år 3000 før Kristus antyder, at osten var kendt allerede da. Arabiske dokumenter fra år 1000 omtaler den fantastiske ost fra Menorca, men det var først under det britiske herredømme, at osten for alvor blev en vigtig del af udenrigshandelen, og navnet Mahón opstod - efter navnet på den havn hvorfra osten blev sendt ud i verdenen. Mahón fik kvalitetsbeskyttelsen D.O. i 1985. Mahón er fremstillet af pasteuriseret komælk. Fremstillingsmetoden følger traditionen, f.eks. gnides Mahón med olie og/eller paprika under lagringen. Lagret 1 måned.

Udseende og smag

Mahón har en halvfast og fin konsistens. Formen er firkantet med runde hjørner. Denne form stammer fra den oprindelige fremstillingsmetode, hvor man lagde osten på et ostelærred og bandt de fire hjørner sammen til en stor knude ovenpå osten. I dag bruger man også forme. Smagen er mild og let salt (pga. græsningsarealernes beliggenhed ved Middelhavets salte vand).

Tips til anvendelse

Mahón er oplagt på ostebordet som en ost alle kan lide pga. den meget milde smag. Serveres med tørret eller frisk frugt, f.eks. vindruer.

 Mahón DOP

Fakta:

  • Varenummer: 6772
  • Type: Gul ost
  • Mælk: Komælk
  • Land: Spanien
  • Område: Menorca
  • Lagring: 1 måned
  • Fedt i tørstof: 55

Ingredienser:

Pasteuriseret komælk, osteløbe, mælkesyrekultur, salte (E509)
Konserveringsmiddel skorpe (E202), (E235)
Farvestof skorpe (E172)

Næringsindhold pr. 100 g:

  • Energi: 1674 kJ / 404 kcal
    Fedt: 33g
    heraf mættede fedtsyre: 22,8g
    Kulhydrater: 1,1g
    heraf sukkerarter: <0,5g
    Protein: 25,3g
    Salt: 1,75g
Styrke 2
Cookie Settings