Vent venligst

Picón del Valle

Historien bag

Stort set alle blåskimmeloste i Spanien kommer fra Nordspanien. Tværs over Nordspanien gik pilgrimmenes rute til Santiago de Compostela mod vest, og det siges, at pilgrimmene medbragte viden om fremstilling af de sydfranske blåskimmeloste. Picón del Valle bliver fremstillet ved håndkraft på gårde, som ligger i "Picos de Europa"-bjergene i det nordlige Spanien. Osten modner i grotter, hvor der er en naturlig kold, fugtig og saltholdig vind, som blæser igennem grotterne.

Udseende og smag

Picón del Valle er lagret i 3 måneder og har en cremet og fugtig konsistens med blågrønne årer. Osten har en kraftig aroma med en behagelig og pikant saltet smag. Picón del Valle har et rustikt, men elegant og dekorativt udseende, da den er pakket ind i flotte, grønne platanblade (som dog i dag er lavet af papir).

Tips til anvendelse

Picón del Valle kan nydes som dessert med lidt honning, friske pærer, dadler eller figner. Man kan dog også anvende osten, som andre blåskimmeloste ved at opvarme den (smelte) og tilsætte lidt fløde. Så har man en herlig sauce, som kan spises sammen med en bøf.

 Picón del Valle

Fakta:

  • Varenummer: 6787
  • Type: Blåskimmel
  • Mælk: Komælk
  • Land: Spanien
  • Område: Asturien
  • Lagring: 3 måneder
  • Fedt i tørstof: 50+

Ingredienser:

Pasteuriseret koMÆLK, mælkesyrekultur, osteløbe, salt (E509), salt,
Penicillium

Næringsindhold pr. 100 g:

  • Energi: 1584 kJ / 379 kcal
    Fedt: 34g
    heraf mættede fedtsyre: 24g
    Kulhydrater: 1,83g
    heraf sukkerarter: <1g
    Protein: 19,5g
    Salt: 2,3g
Styrke 4
Cookie Settings