Vent venligst

Galbani Mozzarella Maxi

Historien bag

Legenden fortæller, at Mozzarella opstod ved en fejltagelse, da en klump ostemasse faldt ned i et kar med vand, der var så varmt, at osten ikke straks kunne samles op. Da det endelig lod sig gøre, var osten blevet fast og elastisk.Mozzarella var oprindeligt fremstillet af den næringsrige vandbøffelmælk. Mælken var ikke pasteuriseret og havde kun ganske kort holdbarhed og blev primært solgt og spist lokalt. Langt det meste mozzarella fremstilles i dag af pasteuriseret komælk. Men først da Galbani lancerede den hermetisk lukkede pose med saltlage, fik ostene længere holdbarhed og dermed mulighed for at blive solgt længere væk - både i Italien og udenfor landets grænser.Idag er frisk Mozzarella af almindelig komælk én af Italiens mest traditionelle og udbredte oste.

Udseende og smag

Osten skal smage frisk og en anelse af mælk. Den skal være mild og delikat - nærmest lidt "mælket". Derudover skal der være en anelse syrlighed, ikke for meget og ikke for lidt. Farven skal være helt hvid, dog kan sæsonudsving gøre den en anelse gullig. Jo friskere osten er, jo mere elastisk er osten. Jo ældre osten bliver, jo mere blød og løs bliver den, grundet lagen. Denne mozzarella Maxi har en form, der gør det nemt at skære i skiver - lige til caprese-salaten.

Tips til anvendelse

Galbani Mozzarella har mange anvendelsesmuligheder til hurtige, nemme og smagfulde retter, såvel kolde som varme. Klassikeren er naturligvis den kendte Caprese salat med tomater, frisk basilikum og olivenolie. Men osten gør sig også godt i salater, på pizza og i gratinerede retter for blot at nævne nogle eksempl er.

Galbani Mozzarella Maxi

Fakta om osten:

  • Varenummer: 2415
  • Type: Friskost
  • Mælk: Komælk
  • Land: Italien
  • Område: Lombardiet
  • Lagring: Ingen
  • Fedt i tørstof: 45+

Ingredienser:

Pasteuriseret komælk, salt, osteløbe, surhedsregulerende middel: citronsyre

Næringsindhold pr. 100 g:

  • Energi: 989 kJ / 238 kcal
    Fedt: 18,0g
    heraf mættet fedtsyrer: 12,5g
    Kulhydrater: 2,0g
    heraf sukkerarter1,0g
    Protein: 17,0g
    Salt: 0,7g
Styrke 1