Vent venligst

Maese Miguel Manchego DOP

Historien bag

Manchego er Spaniens mest kendte fåremælksost. Den er opkaldt efter regionen La Mancha, hvor den også bliver fremstillet. Osten blev allerede nævnt af Cervantes i legenden om Don Quixote fra La Mancha, men er blevet fremstillet i La Mancha siden romerne. Manchego ost har været oprindelsesbeskyttet siden 1984, og er derfor underlagt flere krav. F.eks. må den kun fremstilles af mælk fra Manchega-fåret, i La Mancha-regionen, og med den traditionelle modningsproces.

Udseende og smag

Denne Manchego ost er lagret i 12 måneder, hvilket giver osten en god og kraftig smag, som også er lidt salt. Det er en fast og lidt tør ost, som samtidig er fyldig og cremet. Den er nem at skære og har en rustik, flot og mørk overflade med mønster der minder om det oprindelige aftryk fra kurve af espartogræs.

Tips til anvendelse

Manchego er meget velegnet på et ostebord. Osten skæres først i "lagkagestykker", som derefter lægges fladt og skæres ud i tynde trekanter. Serveres sammen med lidt frisk frugt eller grønsager. Osten kan også nydes som snack før et måltid eller som dessert.

Maese Miguel Manchego DOP

Fakta:

  • Varenummer: 6780
  • Type: Gul ost
  • Mælk: Fåremælk
  • Land: Spanien
  • Område: Castilla la Mancha
  • Lagring: 12 måneder
  • Fedt i tørstof: 50+

Ingredienser:

Pasteuriseret fåreMÆLK, salt, mælkesyrekultur, osteløbe, lysozym
(protein fra æggehvide).
konserveringsmiddel:(E235), stabilisator:(E509),farvestof: (E150d).

Næringsindhold pr. 100 g:

  • Energi: 1835 kJ / 439,1 kcal
    Fedt: 36,7g
    heraf mættede fedtsyre: 24,8g
    Kulhydrater: 0,7g
    heraf sukkerarter: 0,5g
    Protein: 26,5g
    Salt: 1,81g
Styrke 3
Cookie Settings