Vent venligst

Rocinante Spansk ost lagret i Olivenolie

Historien bag

Spanien har altid haft en stor kvægbestand, og har været meget afhængig af både køer, får og geder. Landet har et ideelt klima og et passende geografisk landskab. I den nordlige del af Spanien har man hovedsageligt køer, i det centrale Spanien har man flest får, mens man i det sydlige Spanien har både får og geder. Ved denne variation af mælkeproduktionen (fordelt på køer, får og geder) har man sikret sig en produktion hele året rundt. Det har derfor også været en naturlighed for spanierne at blande de forskellige former for mælk, til en mixet ostetype. Denne ost er bl.a. en af dem, som dog er videreudviklet lidt, idet man lagrer osten i ekstra jomfruolivenolie. Denne lagringsform er en spansk tradition.

Udseende og smag

Osten er lagret i ekstra jomfruolivenolie i 9 måneder. Det er en spændende spansk specialitet, med en god smag uden at den bliver for kraftig.

Tips til anvendelse

Osten kan nydes alene før eller efter en middag med lidt let tilbehør f.eks. frugt og frisk brød. Man kan også rive/smuldre osten og spise den sammen med en frisk grøn salat.

Rocinante Spansk ost lagret i Olivenolie

Fakta:

  • Varenummer: 6793
  • Type: Gul ost
  • Mælk: Blandet mælk
  • Land: Spanien
  • Område: Castilla la Mancha
  • Lagring: 9 måneder
  • Fedt i tørstof: 45

Ingredienser:

Pasteuriseret ko 50%, gede 30% og fåremælk 20%, salt, osteløbe, mælkesyrekultur,
,kalciumklorid, lysozym (protein fra æggehvide), ekstra virgin olivenolie
Konserveringsmiddel: E235, Farvestof skorpe: E150d

Næringsindhold pr. 100 g:

  • Energi: 1771 kJ / 423,9 kcal
    Fedt: 35,9g
    heraf mættede fedtsyre: 24,9g
    Kulhydrater: 1,7g
    heraf sukkerarter: 1,1g
    Protein: 23,5g
    Salt: 1,4g
Styrke 3
Cookie Settings