Vent venligst

Chatelain Camembert

Historien bag

Camembert er en af klassikerne blandt fransk ost. Den blev opfundet i 1791, under den Franske Revolution, af Marie Harel - en bondekone fra Normandiet. Navnet stammer fra landsbyen af samme navn. Opfindelsen af en trææske i 1890'erne gjorde transporten meget lettere - og nu blev osten mere udbredt. Før opdagelsen af Penicillium candidum i 1910, var skorpen ofte dækket af blåskimmel og ikke snehvid, som vi forbinder en camembert med i dag.

Udseende og smag

Chatelain camembert er lavet af pasteuriseret mælk, men har alligevel den store, fyldige smag som en råmælkscamembert. Overfladen er dækket af et tyndt hvid skimmellag, mens konsistensen er dejlig cremet.

Tips til anvendelse

Camembert er en udpræget ost til ostebordet, hvor den kan serveres med brød, f.eks. fransk baguette og lidt frisk frugt eller grønt

 Chatelain Camembert

Fakta:

  • Varenummer: 1104
  • Type: Hvidskimmel
  • Mælk: Komælk
  • Land: Frankrig
  • Område: Normandiet
  • Fedt i tørstof: 45+

Ingredienser:

Pasteuriseret komælk, salt 1,4% kraftigt saltet, mælkesyrekultur, hvidskimmel-
kultur

Næringsindhold pr. 100 g:

  • Energi: 1100 kJ / 265 kcal
    Fedt: 21g
    heraf mættet fedt: 15g
    Kulhydrater: <0,5
    heraf sukkerarter: <0,5
    Protein: 19g
    Salt: 1,4g
Styrke 3
Cookie Settings