Vent venligst

Schweizisk Emmental AOP

Historien bag

Den ægte emmentaler kommer fra dalen Emme i nærheden af Bern. Et usædvanligt smukt landskab med bløde, grønne skråninger, hvor bondehuse skutter sig under vældige tage, omkranset af blomstrende haver. I denne egn er der blevet fremstillet ost siden 1293, og i 1542 nævnes emmentaler for første gang i et dokument. Dengang blev der kun lavet ost oppe i selve Alperne, hvor kvæget græssede om sommeren. Siden det 19. århundrede er Emmentaler blevet fremstillet på landsbymejerierne i dalen. Der anvendes ca. 1.000 liter frisk, aromatisk, upasteuriseret mælk til fremstilling af en emmentaler på ca. 85kg.

Udseende og smag

Osten fremstilles af upasteuriseret mælk og modnes i mindst 4 måneder. Under lagringen dannes de karakteristiske huller og den nøddeagtige, fyldige smag. AOP-kvalitetsbeskyttelsen sikrer blandt andet, at osten kommer fra Emmedalen, og at køerne udelukkende har spist naturligt foder som græs og hø.

Tips til anvendelse

Den indtager en fornem plads på ostebuffeten. Den er lækker som dessert med friske druer, figner eller tørrede abrikoser. Den er også særdeles velegnet i madlavningen f.eks. revet til gratinering eller skåret i tern i salater.

 Schweizisk Emmental AOP

Fakta:

  • Varenummer: 3833
  • Type: Gul ost
  • Mælk: Komælk
  • Land: Schweiz
  • Område: Emmedalen
  • Lagring: Minimum 4 måneder
  • Fedt i tørstof: 45

Ingredienser:

Upasteuriseret komælk, salt (1,6%), mælkesyrekultur, osteløbe

Næringsindhold pr. 100 g:

  • Energi: 1714 kJ / 413 kcal
    Fedt: 33g
    heraf mættede fedtsyre: 21g
    Kulhydrater: 1g
    heraf sukkerarter: 0
    Protein: 28g
    Salt: 0,4
Styrke 3
Cookie Settings