Vent venligst

Galbani Gran Tradizione

Historien bag

Den oprindelige mozzarella var lavet af bøffelmælk og kom fra Campania, området omkring Napoli i det sydlige Italien. I det 12. århundrede gav munkene på et kloster de forbipasserende pilgrimme et stykke brød med osten ”mozza”, en forløber til den mozzarella, vi kender nu. I dag, hvor de fleste mozzarellaer er fremstillet af komælk, er bøffelmælksmozzarella fra Campania beskyttet under DOP-mærket. Der findes to måder at syrne mælken til mozzarella på. De fleste oste er syrnet med citronsyre, mens enkelte (som Gran Tradizione mozzarella) er fremstillet på den oprindelige måde med mælkesyrekultur. Mælkesyren giver en lidt mere mælket ost med en fyldigere og lidt mere salt smag og en blødere konsi stens.

Udseende og smag

Ægte italiensk mozzarella med en unik kvalitet. Denne mozzarella er syrnet med mælkesyrekultur, som man gjorde oprindeligt. Det giver mozzarellaen en mere cremet konsistens og fyldig smag. Derudover er mozzarellaen pæreformet, hvilket stammer fra dengang hvor man efter at have formet osten bandt en snor i toppen og lod den hænge og dryppe af.

Tips til anvendelse

Gran Tradizione mozzarella bør nydes frisk for at få den fulde smag, men den kan selvfølgelig også bruges til varme retter som den klassiske mozzarella oven på pizza, til gratineringer osv.

Galbani Gran Tradizione

Fakta:

  • Varenummer: 20180
  • Type: Friskost
  • Mælk: Komælk
  • Land: Italien
  • Område: Lombardiet
  • Fedt i tørstof: 44+

Ingredienser:

pasteuriseret koMÆLK, mælkesyrekultur, salt,
animalsk osteløbe

Næringsindhold pr. 100 g:

  • Energi: 898 kJ / 216 kcal
    Fedt: 16 g
    heraf mættede fedtsyrer: 11 g
    Kulhydrater: 1 g
    heraf sukkerarter: <0,1 g
    Protein: 17 g
    Salt: 0,8 g
Styrke 2
Cookie Settings