Vent venligst

Galbani Mascarpone

Historien bag

Mascarpone stammer fra et område sydvest for Milano, og menes at være produceret første gang i det 16. eller 17. århundrede. Det menes, at ordets betydning stammer fra “Mascherpa”, som betyder “afslappet” eller “slap” og referer til det, at mascarpone ikke har nogen specifik form. Oprindeligt blev det kun produceret i efterår og vinter, til omgående fortæring.

Udseende og smag

Galbani mascarpone er en mild, cremet friskost og er italiernes svar på creme fraiche. Mascarpone kendes nok bedst som hovedingrediensen i Italiens bedste kendte dessert: Tiramisú.

Tips til anvendelse

Galbani Mascarpone er et godt alternativ til fløde og er derfor særdeles velegnet i saucer. Men den kan også blandes med krydderier og anvendes som dip. Mascarpone er også god i dressinger, til bagning, i pastaretter samt ikke mindst til desserter (også andre end Tiramisú). Eller rør lidt vaniljepulver og flormelis i mascarpone og server til kage.

Galbani Mascarpone

Fakta:

  • Varenummer: 2412
  • Type: Friskost
  • Mælk: Komælk
  • Land: Italien
  • Område: Lombardiet
  • Lagring: Ingen
  • Fedt i tørstof: 80+

Ingredienser:

Pasteuriseret fløde (MÆLK), pasteuriseret MÆLK,
surhedsregulerende middel: citronsyre

Næringsindhold pr. 100 g:

  • Energi: 1662 kJ/403 kcal
    Fedt: 41,0g
    heraf mættede fedtsyrer: 28,0g
    Kulhydrater: 4,0g
    heraf sukkerarter: 3,0g
    Protein: 4,5g
    Salt: 0,08g
Styrke 1
Cookie Settings