Vent venligst

Igor Gorgonzola DOP

Historien bag

Gorgonzola er en af de mest kendte oste i verden og dens historie går helt tilbage til år 878. Ægte DOP Gorgonzola produceres under strenge regler og kvalitetskrav, bestemt af Gorgonzola Konsortiet. Derudover må mælken udelukkende komme fra et bestemt område i Norditalien, ved egnen mellem Piedmont og Lombardiet.

Udseende og smag

Osten, som er af typen gorgonzola dolce, har en blød og cremet konsistens og en sødlig og mild blåskimmelsmag.

Tips til anvendelse

Gorgonzola sætter smag på kolde og varme retter men er også et velkomment indslag på ostebuffeten evt serveret med frugt, honning og nødder.

Igor Gorgonzola DOP

Fakta:

  • Varenummer: 2239
  • Type: Blåskimmel
  • Mælk: Komælk
  • Land: Italien
  • Område: Lombardiet
  • Fedt i tørstof: 48+

Ingredienser:

MÆLK, mælkesyrekultur, salt, osteløbe, blåskimmelkultur.

Næringsindhold pr. 100 g:

  • Energi: 1346 kJ/325 kcal
    Fedt: 26,4g
    heraf mættet fedt: 18,4g
    Kulhydrater: 0,83
    heraf sukkerarter<0,5g
    Protein: 19
    Salt: 2g
Styrke 2
Cookie Settings