Vent venligst

Pochat Raclette de Savoie

Historien bag

Raclette de Savoie er en fransk, halvfast ost, som stammer fra Savoie i det østlige Frankrig. Vinbønderne her medbragte disse oste, og varmede dem ved det tændte bål, hvorefter man skrabede den varme, flydende ostemasse af osten. Herfra stammer dens navn, idet det franske ord "racler" betyder at skrabe. Raclette er kendetegnet ved, at den smager bedst, når den er varm og smeltet.

Udseende og smag

Raclette har en fin, lysegul ostemasse og flot orange overflade. Smagen er sødlig og med et strejf af nødder. Denne Raclette de Savoie er lagret, således at ostemassen bliver dejlig smidig og blød - men dog stadig er halvfast. Når osten er smeltet, er konsistensen lidt elastisk.

Tips til anvendelse

Der findes specielt udviklede Raclette apparater, hvor man lægger skiver af Raclette på små pander, sætter dem under grillen og når osten er smeltet hældes den over kartofler, skinke, diverse pølser, cornichoner og grønsager. Har du ikke sådan et apparat, kan du skære Raclette i tynde skiver og smelte over en varm ret.

Pochat Raclette de Savoie

Fakta:

  • Varenummer: 1770
  • Type: Gul ost
  • Mælk: Komælk
  • Land: Frankrig
  • Område: Savoien
  • Lagring: Minimum 8 uger
  • Fedt i tørstof: 48+

Ingredienser:

Termiseret komælk, salt, mælkesyrekultur, osteløbe, konserveringsmiddel
til skorpen (E235), farvestof skorpe (E160b)

Næringsindhold pr. 100 g:

  • Energi: 1515 kJ / 365 kcal
    Fedt: 29,0g
    heraf mættede fedtsyrer: 22,0g
    Kulhydrater: 1,0g
    heraf sukkerarter: spor
    Protein: 25,0g
    Salt: 2,0g
Styrke 2
Cookie Settings