Vent venligst

Président Fourme d'Ambert AOP

Historien bag

Med sin over 1000-årig historie bag sig, er Fourme d'Ambert en af de virkelig store klassikere blandt de franske blå oste. Fourme d'Ambert har navn efter sit oprindelsessted, den lille by Ambert i det smukke Auvergne i Midtfrankrig. Fourme d'Ambert bærer AOP-betegnelsen, hvilket vil sige, at der stilles strenge krav til fremstillingen.

Udseende og smag

Fourme d'Ambert er cylinderformet og ser yderst præsentabel ud på et ostebord. Bag dens let knudrede overflade, som ikke spises, skjuler der sig en flot, blåmarmoreret ostemasse, som har en utrolig pikant smag af blåskimmel med et strejf af nødder. Fourme d'Ambert er en af de mildeste af blåskimmelostene.

Tips til anvendelse

Med sin flotte blåmamorering og sin milde pikante smag, vil Fourme d'Ambert gøre sig godt på ethvert ostebord.

Président Fourme d'Ambert AOP

Fakta:

  • Varenummer: 1222
  • Type: Blåskimmel
  • Mælk: Komælk
  • Land: Frankrig
  • Område: Auvergne
  • Lagring: Min. 28 dage
  • Fedt i tørstof: 50+

Ingredienser:

MÆLK, salt, MÆLKESYREKULTURER, osteløbe, Penicillium Roqueforti.

Næringsindhold pr. 100 g:

  • Energi: 1422 kJ / 343 kcal
    Fedt: 29 g
    heraf mættede fedtsyrer: 21 g
    Kulhydrater: 0,5 g
    heraf sukkerarter0,5 g
    Protein: 20 g
    Salt: 2 g
Styrke 2
Cookie Settings