Vent venligst

Président Gederulle

Historien bag

Gedeost blev allerede fremstillet omkring Middelhavet for over 12.000 år siden. Denne tradition blev bragt nordpå af Saracenerne. De bosatte sig i Loire, som den dag i dag er det vigtigste område for fremstilling af gedeost i Frankrig. Gedeost fås i mange forskellige udformninger, og de varierer i smag fra de helt milde og friske, til små, kraftige, lagrede oste. Et fællestræk for alle gedeoste er dog, at de består af en kridhvid ostemasse.

Udseende og smag

Denne gederulle er en fyldig og karakteristisk smagende ost. Konsistensen er let smuldrende, men bliver mere cremet som den modnes. Tag gerne osten ud minimum en halv time inden servering.

Tips til anvendelse

Denne gederulle er oplagt som del af en osteanretning eller -buffet serveret med godt brød og lidt syrlig frugt. Men også i madlavning er den fortrinlig fx til bruschetta eller på en pizza... prøv det.

Président Gederulle

Fakta:

  • Varenummer: 20279
  • Type: Hvidskimmel
  • Mælk: Gedemælk
  • Land: Frankrig
  • Område: Poitou-Charentes
  • Fedt i tørstof: 45+

Ingredienser:

GedeMÆLK (Frankrig), salt,mælkesyrekultur, modningskultur.

Næringsindhold pr. 100 g:

  • Energi: 1157 kJ / 279 kcal
    Fedt: 23 g
    heraf mættede fedtsyrer: 16 g
    Kulhydrater: <0,5 g
    heraf sukkerarter: <0,5 g
    Protein: 18 g
    Salt: 1,5 g
Styrke 2
Cookie Settings