Vent venligst

Président Palet de Chèvre

Historien bag

Gedeost blev allerede fremstillet omkring Middelhavet for over 12.000 år siden. Denne tradition blev bragt nordpå af Saracenerne. De slog sig ned i Nordvestfrankrig, i regionen Loire, der den dag i dag, er det vigtigste område for fremstilling af gedeost i Frankrig. Palet de Chèvre vandt i 2004 en trediepræmie i World Cheese Awards for bløde gedemælksoste.

Udseende og smag

Palét de Chèvre er en gedemælks camembert med en tynd overflade af hvidskimmel. Osten har en smule kerne som frisk ost, og kan virke en smule tør og smuldrende. Som osten modnes bliver konsistensen mere blød. Smagen er mild og har ikke så udtalt en gedesmag.

Tips til anvendelse

Palet de Chèvre er oplagt på ostebordet, hvor den kan serveres med brød. Den er også velegnet til madlavning, f.eks. i quiche eller omeletter. Men prøv den også grillet på toast. Det kan anbefales at modne osten lidt hjemme før servering. Herved bliver smagen mere karakteristisk.

Président Palet de Chèvre

Fakta:

  • Varenummer: 20035
  • Type: Hvidskimmel
  • Mælk: Gedemælk
  • Land: Frankrig
  • Område: Poitou-Charentes
  • Lagring: 3 uger
  • Fedt i tørstof: 45+

Ingredienser:

Gedemælk, salt, mælkesyrekultur.




Næringsindhold pr. 100 g:

  • Energi: 1211 kJ / 292 kcal
    Fedt24g
    heraf mættede fedtsyrer: 17g
    Kulhydrater<0,1g
    heraf sukkerarter: <0,1g
    Protein: 19g
    Salt: 1,5g
Styrke 2
Cookie Settings