Galbani Mozzarella

Styrke

Galbani Mozzarella

Historien bag
Legenden fortæller, at Mozzarella opstod ved en fejltagelse, da en klump ostemasse faldt ned i et kar med vand, der var så varmt, at osten ikke straks kunne samles op. Da det endelig lod sig gøre, var osten blevet fast og elastisk.Mozzarella var oprindeligt fremstillet af den næringsrige bøffelmælk. Mælken var ikke pasteuriseret og havde kun ganske kort holdbarhed og blev primært solgt og spist lokalt. Langt det meste mozzarella fremstilles i dag af pasteuriseret komælk. Men først da Galbani lancerede den hermetisk lukkede pose med saltlage, fik ostene længere holdbarhed og dermed mulighed for at blive solgt længere væk – både i Italien og udenfor landets grænser.Idag er frisk Mozzarella af almindelig komælk én af Italiens mest traditionelle og udbredte oste.

Udseende og smag
Osten skal smage frisk og en anelse af mælk. Den skal være mild og delikat – nærmest lidt “mælket”. Derudover skal der være en anelse syrlighed, ikke for meget og ikke for lidt. Farven skal være helt hvid, dog kan sæsonudsving gøre den en anelse gullig. Jo friskere osten er, jo mere elastisk er osten. Jo ældre osten bliver, jo mere blød og løs bliver den, grundet lagen.

Tips til anvendelse
Galbani Mozzarella har mange anvendelsesmuligheder til hurtige, nemme og smagfulde retter, såvel kolde som varme. Klassikeren er naturligvis den kendte Caprese salat med tomater, frisk basilikum og olivenolie. Men osten gør sig også godt i salater, på pizza og i gratinerede retter for blot at nævne nogle eksempl er.

Kender du også disse produkter?