Galbani Mozzarella Mini

Styrke

Galbani Mozzarella Mini

Historien bag
Legenden fortæller at Mozzarella første gang blev lavet da nogle ostekorn ved en fejl faldt ned i en balje med varmt vand, på et mejeri nær Neapel….og snart derefter blev den første pizza fremstillet. Mozzarella var oprindeligt fremstillet, af den næringsrige vandbøffelmælk. Den var ikke pasteuriseret og fordi der var mangel på kølesystemer, havde osten kun ganske kort holdbarhed, og kom kun sjældent udenfor Neapel regionen. Idag er frisk Mozzarella af almindelig komælk én af Italiens mest traditionelle og udbredte oste.

Udseende og smag
Osten skal smage frisk og en anelse af mælk. Den skal være mild og delikat. Nogle synes den er for mild, og dog, så er der en smag. Derudover skal der være en anelse syrlighed, ikke for meget og ikke for lidt. Farven skal være helt hvid, dog kan sæsonudsving gøre den en anelse gullig. Jo friskere osten er, jo mere elastisk er osten. Jo ældre osten bliver jo mere blød og løs bliver den, grundet lagen.

Der er ca. 18 kugler i hver pose.

Tips til anvendelse
De små mozzarellakugler er perfekte til panering og friturestegning, til grønne salater eller til pindemadder og snack. Ligger i lage, så friskheden bevares.

Kender du også disse produkter?