Galbani Ricotta

Styrke

Galbani Ricotta

Historien bag
Oprindeligt var Ricotta fremstillet af fåremælk, hvilket i dag hører til sjældenthederne. Nu er det for langt størsteparten komælk, der bruges i den friske ost. Selve ordet Ricotta betyder ”kogt 2 gange” – første gang under fremstillingen af en given ost – anden gang som valle under fremstillingen til Ricotta. Oprindeligt blev ricotta’en placeret i en stråbakke for at eliminere overskydende valle, og spist straks efter. Men moderne emballager giver i dag en længere holdbarhed.

Udseende og smag
Ricotta består af en masse fine, fugtige og delikate ostekorn, som efter 1-5 dages lagring samles i en hvid ostemasse, som får en blød og let grynet konsistens. Ricotta er et produkt, som er naturligt rigt på calcium og fosfor, hvilket gør produktet velegnet som en del af en velafbalanceret kost. Ricotta’ens sammensætning er ligeledes meget velegnet til en mager kost, da Ricotta har en naturlig lav fedtprocent på kun 12%.

Tips til anvendelse
Ricotta har mange anvendelsesmuligheder. Ricotta i brød, boller og kager giver en let konsistens. Ricotta kan også bruges i i en pastasauce eller som basisingrediens i fyldet i tortellini eller andre fyldte pasta-varianter.

Kender du også disse produkter?