Galbani Ricotta
Historien bag
Oprindeligt var Ricotta fremstillet af fåremælk, hvilket i dag hører til sjældenhederne. Nu er det for langt størsteparten komælk, der bruges i den friske ost. Ricotta betyder ”kogt 2 gange” – første gang under fremstillingen af en given ost – anden gang som valle under fremstillingen til Ricotta. Oprindeligt blev ricotta’en placeret i en stråbakke for at eliminere overskydende valle, og spist straks efter. I dag er emballagerne i mere moderne materialer, hvilket giver en bedre holdbarhed, så vi også kan nyde produktet heroppe nordpå – langt fra produ ktionen.
Udseende og smag
Ricotta består af en masse fine, fugtige og delikate ostekorn, som efter 1-5 dages lagring samles i en hvid ostemasse, som får en blød og let grynet konsistens. Ricotta er et produkt, som er naturligt rigt på calcium og fosfor, hvilket gør produktet velegnet som en del af en velafbalanceret kost. Calcium er vigtig for dannelse og vedligehold af tænder og knogler. Ricotta’ens sammensætning er ligeledes meget velegnet til en mager kost, da Ricotta har en naturlig lav fedtprocent på kun 13%.
Tips til anvendelse
Ricotta er en meget anvendt ingrediens i det italienske køkken, og ostens anvendelsesmuligheder i madlavningen er utallige. Ricotta er f.eks. god i gratiner, saucer, dip samt ikke mindst i lette dressinger.
Friskost
Komælk
Italien
Lombardia