Galbani Salami Milano
Historien bag
Salami stammer oprindeligt fra Campania i det sydlige Italien. Det varme og tørre klima er perfekt til at modne charcuteriprodukter i. Her kan kødet nemlig modne i lang tid.Navnet salami kommer fra det italienske salare (at salte), og faktisk betød salami oprindeligt saltet flæsk.Til salami bruger man svinekød, som hakkes groft og krydres med havsalt samt hvid og sort peber. Massen fyldes i tarme af naturmateriale, som lader salamien ånde. Under tørringsfasen ryger man salamien let med røg fra bøgetræ.
Udseende og smag
Lombardia-distriktets hovedby Milano lægger navn til denne salami, som fremstilles af finthakket svinekød af meget høj kvalitet. Pølsen har en finkornet fedtmarmorering. Den lufttørres og lagres i 40 dage, og er én af Italiens mest solgte salamier.
Tips til anvendelse
Skær i skiver og servér som del af tapasbuffet eller -anretning. Milano kan også bruges i sandwich og wraps.
Charcuteri
Italien
Lombardia