Galbani Salami Napoli
Historien bag
Salami stammer oprindeligt fra Campania i det sydlige Italien. Det varme og tørre klima er perfekt til at modne charcuteriprodukter i. Her kan kødet nemlig modne i lang tid. Navnet salami kommer fra det italienske salare (at salte), og faktisk betød salami oprindeligt saltet flæsk. Til salami bruger man svinekød, som hakkes groft og krydres med havsalt samt hvid og sort peber. Massen fyldes i tarme af naturmateriale, som lader salamien ånde. Under tørringsfasen ryger man salamien let med røg fra bøgetræ.
Udseende og smag
Salami Napoli består af grovhakket svinekød tilsat peberkorn. Den lufttørrer og ryges let. Denne traditionelle fremgangsmåde giver Napoli en fremragende smag og duft. Den er mild og aromatisk og har en svag undertone af røg.
Tips til anvendelse
Servér Salami Napoli i skiver på et tapasbord i godt selskab med ost og brød. Eller brug salami i sandwich.
Charcuteri
Italien
Lombardia