Grana Padano DOP i flager

Styrke

Grana Padano DOP i flager

Historien bag
Grana betyder det ujævne, grynede. Padano henviser til det geografiske område, nemlig Padus – ved Po-floden i det nordlige Italien. Grana Padanos historie går tilbage til ca. år 1000, hvor ciesterciensermunkene fremstillede Grana Padano af tiloversbleven mælk. Osten produceres i dag af upasteuriseret komælk og fremstilles stadig hovedsageligt med håndkraft efter gamle, håndværksmæssige traditioner. Grana Padano har den eftertragtede DOP-betegnelse, dvs. før osten kan sælges under navnet Grana Padano, skal den kontrolleres af konsortiet for Grana Padano, som giver osten et brændemærke i skorpen som tegn på godkendelse.

Udseende og smag
Denne Grana Padano lagres på træhylder i 17 måneder, således at osten opnår den helt rigtige smag og konsistens. Grana Padano har en fast, let smuldrende konsistens og en helt fantastisk, karakterfuld smag.

Tips til anvendelse
Grana Padano i flager er med til at give et herligt pift i madlavningen. Anvend dem i den kendte, italienske ret Cappacio eller i salater.

Kender du også disse produkter?