Le Saint-Just

Styrke

Le Saint-Just

Historien bag
Mejeriet Étoile du Vercors blev grundlagt i 1942 og ligger i det sydøstlige Frankrig ved foden af alperne. Mejeriet er specialiseret i områdets typiske bløde, cremede og smagfulde oste.

Udseende og smag
Le Saint-Just er en blød og cremet hvidskimmelost, fremstillet af pasteuriseret komælk og fløde. Den stammer fra Dauphiné-regionen i det sydøstlige Frankrig. Konsistensen er yderst cremet, osten er dækket af en tynd hvid skorpe og byder på en rig, mild smag med subtile noter af hasselnød, hø, champignon og fløde.

Den minder om de andre lokale oste som Saint Félicien eller Saint Marcellin IGP.

Tips til anvendelse
En smuk ost til osteanretningen. Husk at tage den ud mindst en time før, for at opnå den fulde smag.

Servér gerne med lidt honning eller frugt og et glas Sancerre eller anden tør, sprød hvidvin.

Kender du også disse produkter?