Président brie
Historien bag
Brie er opkaldt efter et distrikt af samme navn øst for Paris, hvor man traditionelt fremstillede brie. Brie osten var allerede kendt for over 1000 år siden. I middelalderen bragte Kong Philippe August osten med til hoffet i Paris, hvorved den for alvor blev kendt. Køerne, der giver mælken til denne brie, har græsset i det frodige og bjergfyldte område omkring mejeriet. Betingelserne her giver en helt særlig mælk, som afspejler sig i ostens runde og mættede smag.
Udseende og smag
Président Brie er dækket af et tyndt lag hvidskimmel. Osten er skåret af en tre kg brie, som er den oprindelige størrelse på en brie. Fordi den skåret af en stor ost, er den ekstra cremet. Overfladen er flot hvid, og i smagen findes noter af “smør”.
Tips til anvendelse
Man kan næsten ikke forestille sig et ostebord uden brie. Husk at tage osten ud af køleskabet ca. en time før servering, herved kommer smagen frem. Brie kan også bruges på andre måder, f.eks. i sandwich, i salater eller smeltet over en bagt kartoffel.
Hvidskimmel
Komælk
Frankrig
Lorraine