Président Camembert i portioner
Historien bag
Camembert er en af klassikerne blandt franske oste. Kvinden bag osten er en bondekone fra Normandiet: Marie Harel. Hun fremstillede oste, men fik under den Franske Revolution hjælp af en præst fra Brie-området til at fremstille camembert, som i øvrigt er opkaldt efter landsbyen af samme navn. Opfindelsen af en trææske i 1890’erne gjorde transporten meget lettere – og nu blev osten mere udbredt. Før opdagelsen af Penicillium Candidum i 1910, var skorpen ofte dækket af farvet skimmel og ikke snehvid, som vi forbinder en camembert med i dag.
Udseende og smag
En ung camembert kan være mild og have en fast kerne i midten, men med tiden bliver smagen fyldig og cremet, mens konsistensen bliver blødere.
Tips til anvendelse
Camembert er en udpræget ost til ostebordet, hvor den kan serveres med groft brød og lidt frisk frugt eller grønt.
Hvidskimmel
Komælk
Frankrig
Pays de la Loire