Président Frisk Gederulle med Urter
Historien bag
Gedeost blev allerede fremstillet omkring Middelhavet for over 12.000 år siden.Denne tradition blev bragt nordpå af Saracenerne. De bosatte sig i Loire, som den dag i dag er det vigtigste område for fremstilling af gedeost i Frankrig. Gedeost fås i mange forskellige udformninger, og de varierer i smag fra de helt milde og friske, til små, kraftige, lagrede oste. Et fællestræk for alle gedeoste er dog, at de alle består af en kridhvid ostemasse. I dette tilfælde er osten dækket af urter primært persille, som bidrager til en fortrinlig smag.
Udseende og smag
En frisk gederulle fra Président med en mild og delikat smag af gedemælk, hvilket gør den ideel for begyndere. Konsistensen er blød og let smuldrende. Osten er vendt i krydderurter, hvilket giver den en delikat og krydret smag.
Tips til anvendelse
Frisk gederulle med urter er velegnet til ostebord.
Friskost
Gedemælk
Frankrig
Riblaire