Président Saint Nectaire AOP

Styrke

Président Saint Nectaire AOP

Historien bag
Denne Saint Nectaire fremstilles i Auvergne af pasteuriseret komælk. Saint Nectaire fik AOC betegnelsen tilbage i 1979 (i dag AOP). Køerne græsser på blomsterfyldte marker i over 1000 meters højde i bjergene. Dette forplanter sig naturligvis i mælken og dermed også i osten. Under modningen, som typisk finder sted i grotter, dannes overfladen med den flotte skimmel. Under modningen vaskes overfladen på Saint Nectaire i saltvand.

Udseende og smag
Overfladen på osten er ru og skimlen er hvid/rødlig alt afhængig af modningsgraden. Den har en fyldig smag af krydderurter og blomster. Ostemassen er lys, og konsistensen er halvfast til blød. Saint Nectaire har en karakteristisk duft af fugtig kælder.

Tips til anvendelse
Anvendes på ostebordet sammen med brød, kiks og grønsager.

Kender du også disse produkter?