Rød Prima Donna
Historien bag
I starten af 1990’erne nød en hollandsk osteentusiast en velfortjent ferie i Italien. Her blev han yderst inspireret af den italienske livsstil og det raffinerede middelhavskøkken. Tilbage i Holland udviklede han en ny type ost. Han kombinerede hollændernes berømte metoder til fremstilling af ost med den sydeuropæiske smag af parmesanost. Resultatet var Prima Donna, en ost alle efterhånden kender, der findes i mange varianter og med forskellige lagringsgrad er.
Udseende og smag
Rød Prima Donna er en unik fast ost fra Holland. Osten har den kendte karakteristiske, nøddeagtige smag med et strejf af sødme, men er alligevel helt sin egen. Rød Prima Donna er lagret i ca. ni måneder, hvor den under lagringen opnår de små saltkrystaller, som er med til at give osten sin himmelske smag.
Tips til anvendelse
Nyd Rød Prima Donna på ostebordet eller helt alene som snack før middagen. Osten smelter rigtig godt og er derfor yderst velegnet til madlavning.
Gul Ost
Komælk
Holland