Salakis Tøndelagret Feta DOP
Styrke

Historien bag
Grækerne har siden Antikken holdt får og geder som husdyr. Den overskydende mælk blev omddannet til en lagret ost i saltlage.
Det var dog først fra det 17. århundrede, at navnet feta blev taget i brug. Det kommer fra det latinske ‘fette’, som betyder skive og henviser til skiver af ost, der blev lagt i saltlage.
Fra slutningen af 1800-tallet har man opbevaret og transporteret feta i trætønder, primært til eksport.
Udseende og smag
Feta er en hvid, skorpefri ost med syrlig og salt smag. Lagringen i trætønder giver en endnu mere udtalt karakter med behagelig skarphed.
Tips til anvendelse
Smuldr over en salat eller brug i varme retter. Feta giver med sin salte og syrlige smag et pift til enhver ret.
Salakis
Øvrige oste
Blandet Mælk
Grækenland
Øvrige oste
Blandet Mælk
Grækenland