Salakis Tyrkisk Yoghurt
Historien bag
At syrne mælk med yoghurtkultur, har man gjort i mange tusinde år. Yoghurten kom til Europa i 1600-tallet. Tyrkisk yoghurt er ikke så udbredt i Danmark, men er en skøn all-round yoghurt med mange anvendelsesmuligheder.
Udseende og smag
Smagen er mild og har en behagelig grad af syre. Denne variant indeholder 10% fedt og har en dejlig cremet konsistens.
Tips til anvendelse
Brug som et lettere alternativ til fx créme fraîche og mayonnaise. Rør i både salte og søde cremer, brug til morgenmad og mellemmåtid. Du kan også bage med tyrkisk yoghurt, det giver et saftigt og holdbart brød. Yoghurten kan også anvendes i varme retter, men det kræver, at den først røres op med lidt maizena for at undgå at skille ved høje temperaturer.
Salakis
Øvrige mejeriprodukter
Komælk
Slovenien
Øvrige mejeriprodukter
Komælk
Slovenien