Schweizisk Emmental AOP

Styrke

Schweizisk Emmental AOP

Historien bag
Den ægte emmentaler kommer fra dalen Emme i nærheden af Bern. Et usædvanligt smukt landskab med bløde, grønne skråninger, hvor bondehuse skutter sig under vældige tage, omkranset af blomstrende haver. I denne egn er der blevet fremstillet ost siden 1293, og i 1542 nævnes emmentaler for første gang i et dokument. Dengang blev der kun lavet ost oppe i selve Alperne, hvor kvæget græssede om sommeren. Siden det 19. århundrede er Emmentaler blevet fremstillet på landsbymejerierne i dalen. Der anvendes ca. 1.000 liter frisk, aromatisk, upasteuriseret mælk til fremstilling af en emmentaler på ca. 85kg.

Udseende og smag
Osten fremstilles af upasteuriseret mælk og modnes i mindst 4 måneder. Under lagringen dannes de karakteristiske huller og den nøddeagtige, fyldige smag. AOP-kvalitetsbeskyttelsen sikrer blandt andet, at osten kommer fra Emmedalen, og at køerne udelukkende har spist naturligt foder som græs og hø.

Tips til anvendelse
Den indtager en fornem plads på ostebuffeten. Den er lækker som dessert med friske druer, figner eller tørrede abrikoser. Den er også særdeles velegnet i madlavningen f.eks. revet til gratinering eller skåret i tern i salater.

Kender du også disse produkter?