Zanetti Grana Padano

Styrke

Zanetti Grana Padano

Historien bag
Grana betyder det ujævne, grynede. Padano henviser til det geografiske område, nemlig “Padus” – ved Po-floden i det nordlige Italien. Grana Padanos historie går tilbage til ca. år 1000, hvor cisterciensermunkene fremstillede Grana Padano af tiloversbleven mælk. Osten produceres i dag stadig af upasteuriseret komælk og hovedsageligt med håndkraft efter gamle håndværksmæssige traditioner. Grana Padano har det eftertragtede DOP-betegnelse, dvs. at før osten kan sælges under navnet Grana Padano, skal den kontrolleres af konsortiet for Grana Padano, som giver osten et brændemærke i skorpen som tegn på godkendelse.

Udseende og smag
Denne Grana Padano lagres på træhylder i 15-16 måneder, således at osten opnår den helt rigtige smag og konsistens. Grana Padano har en fast, let smuldrende konsistens og en helt fantastisk, karakterfuld smag.

Tips til anvendelse
Grana Padano er den idéelle appetitvækker. Bræk osten i små stykker, og servér sammen med et glas mousserende vin. Den er også god revet over en dampende portion pasta eller i flager i salater.

Kender du også disse produkter?